Welkom op de website van Harry Vogels/ VogelsCaoAdvies

Vele jaren ben ik actief geweest in de cao-wereld. Eerst in loondienst, later als zelfstandige (lees verder in Over Harry Vogels). Vanaf 2015 ben ik gepensioneerd, maar ben ik nog wel beschikbaar voor eventuele complexe cao-vraagstukken.

Ik heb veel geschreven over de cao-wereld in de periode midden jaren 1995 tot 2015. Ik schreef vele boeken voor de uitgevers Kluwer en de Sdu. Maar ik schreef nog veel meer artikelen en columns (zie verder in Mijn publicaties)

Door mijn kritische geluiden richting cao-wereld, kwam ik in contact met verscheidene Tweede Kamerleden en journalisten bij de dag- en weekbladpers. Het Financieele Dagblad noemde mij in 2002 een ‘polderhorzel.’
Politici en journalisten hebben er ook weer voor gezorgd, dat de minister van SZW in de periode 2000 tot 2010 diverse wijzigingen heeft aangebracht in de cao-wetgeving.

Een kritische blik op de cao-wereld blijft -volgens mij-  noodzakelijk. Het is en blijft een vreemde wereld, niet alleen door de invloed van de minister SZW via de cao-wetgeving, maar ook door de vele tientallen miljoenen euro’s in ondoorzichtige geldstromen via cao-fondsen van cao-partijen. Via deze verplichte heffingen worden nieuwe ontwikkelingen dikwijls geblokkeerd (zie o.a. interview met mij Uitzending Brandpunt 24 maart 2013).

Ik heb jaren met veel plezier over de cao-wereld geschreven, maar laat het nu graag over aan andere critici, zoals bijvoorbeeld Martin Pikaart, voorzitter van Vakbond AVV. Ik verwijs u graag naar hem door voor verdere gedetailleerde vragen over het reilen en zeilen in cao-land, zie www.avv.nu


Ik dank al mijn klanten, Tweede Kamerleden en journalisten voor hun belangstelling in mijn werk. Ook een bijzondere dank aan mijn website-ontwerpers Wilbert van Diemen en Rudy van Doorn van D & D Office Support. Het up-to-date houden van mijn website leverde mij uiteindelijk ook weer nieuwe klanten op.

Mijn werk is gedaan, maar mijn website zal voorlopig in aangepaste vorm blijven voortbestaan.


Harry Vogels/ VogelsCaoAdvies BV
Tel. 06 – 22 9 333 75
Mail: harryvogels1950@gmail.com
Adres:
Zwinglilaan 47
1216 MB Hilversum